3 Şubat 2016 Çarşamba

Taşınabilir Uydu Modemleri


Taşınabilir Uydu Modemleri

     Taşınabilir uydu sistemleri genellikle uydu yönüne çevrilerek kullanılan dikdörtgen şeklindeki bir kutuya benzemektedir. VSAT sistemine göre uyduya farklı bir yön hizasına gerek yoktur ayrıca sinyal kuvvet metrelerinde kullanıcıya yardımcı olmak amacıyla yapılmıştır.

     Taşınabilir uydu modemleri genel olarak Ethernet ve USB bağlantı noktaları ile bilgisayara bağlanırlar. Üstelik bazı taşınabilir uydu modellerinin uydu telefonlarda olduğu gibi yerleşik Bluetooth transrecieveri bulunur. Bu tür taşınabilir uydu modemler bir bataryaya sahiptirler ve herhangi bir bilgisayara bağlandığında, bağlanılan bilgisayarın enerjisini kullanmaz veya bataryasını tüketmezler. En çok kullanıma sahip olan sistemler INMARSAT'ın BGAN modelidir. Bu terminaller yaklaşık olarak bir evrak çantası boyutlarındadır ve hız olarak 350 - 500 kbit/sn arasında simetrik hızlara ulaşabilmektedir. Daha küçük taşınabilir uydu modemler ise Thuraya tarafından kullanıma sunulmakta ancak sınırlı olan kapsama alanında 144 kbit/sn hıza ulaşmaktadırlar. Thruya modemi kullanmak, kullanıcıya göre maliyetli olabilmektedir. Megabyte başına yaklaşık olarak 5 ile 7 dolar arasındaki maliyetleri ile daha çok üst düzey kullanıcılara hizmet vermektedir. Ayrıca bu modemlerin fiyatları ise yaklaşık olarak 1000 dolar ile 4000 bin dolar arasında değişiklik göstermektedir.


Etiketler: taşınabilir uydu modemleri, uydu modem, uydu internet, uydudan internet, ucuz uydu internet, uydudan ucuz internet, uydu internet çeşitleri, taşınabilir uydu modem, portatif uydu modem, en ucuz uydu internet, hızlı uydu internet, uydudan hızlı internet

1 yorum: