2 Şubat 2016 Salı

Uydu İnternet Tek Yönlü Bağlantılar

Uydu İnternet Tek Yönlü Bağlantılar

     Uydu interneti hakkında konuşuyorsak ve tek yönlü bağlantılardan bahsediyorsak burada anlatmak istediğimiz uydu internet erişiminizin yalnızca download yani indirme yönünde çalışan bir sistemdir. Yani bilgi kabul edebilir, alabilir, indirebilir ancak bilgi gönderemezsiniz yani yükleme yapamazsınız.
Bu tür sistemlerde indirme işlemi uydu üzerinden, yükleme yani gönderme işlemi ise telefon hattından yada GPRS aracılığı sayesinde gerçekleştirilir. Yükleme bağlantısı ile isteğiniz hizmet aldığınız firmaya iletilir ve firma isteği paketleyerek uydu üzerinden bilgisayarınıza iletir. Bu tip internet erişimi için gerekli olan belli başlı ekipmanlar normal bir çanak anten (boyutu, hizmeti veren firmanın hizmet verdiği uyduya bağlı olarak değişiklikler gösterebilmektedir), masaüstü bilgisayarlar için DVBS PCI kartı, notebooklar için USB DVBS kartıdır.

     Tek yönlü uydu internet erişiminin artıları, maliyetinin düşük olması ve ayrıca yüksek indirme hızlarına ulaşmak isteyenler için uygun bir çözüm olmasıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder